Film & Science Night

Korte films en debat over duurzaamheid en gender-gelijkheid

vrijdag 28 september 2018 19:00 - 21:30
Deuren open
18:00 - 21:30
Locatie
OBA Oosterdok
Genre
Kennis
Beschrijving

Vrijdag 28 september 2018, 19.00-21.30 uur, OBA Oosterdok - OBA Theater

Aansluitend borrel met lokale en fair trade hapjes en drankjes in de OBA Theaterfoyer.

Film & Science Night presenteert internationale korte films van het Franse Film Festival 'Le Temps Presse' (De Tijd Dringt / No Time Left). Elk jaar selecteert dit festival 50 korte films die allemaal gaan over een van de 17 duurzaamheids-doelstellingen van de Verenigde Naties. Ze onderscheiden zich door hun hoge wetenschappelijke en artistieke kwaliteit.

De selectie van 10 korte films die deze avond vertoont zullen worden hebben betrekking op twee belangrijke UN doelstellingen: duurzaamheid (met name verantwoorde consumptie & productie) en gendergelijkheid. Het programma vindt plaats tijdens de European Researchers´ Night. Opzet hiervan is om wetenschappelijk onderzoekers dichter bij het algemene publiek te brengen door het organiseren van gratis programma’s in heel Europa.

De avond begint met een inleiding door Marc Oberon (festival directeur Le Temps Presse) en het vertonen van de korte films, gevolgd door een paneldiscussie onder leiding van Marie-Hélène Le Ny met Franse en Nederlandse sociale- en geesteswetenschappers. Hun onderzoek concentreert zich op de thema’s die in de films aan de orde komen.

In de Theaterfoyer is een selectie van de tentoonstelling 'Infinités Plurielles' te zien met foto’s van vrouwelijke wetenschappers van de Franse fotografe Marie-Hélène Le Ny. Het geeft een inzicht in de wereld van vrouwelijke wetenschappers door middel van hun portretten en persoonlijke statements die hun onderzoeksthema’s beschrijven en hun inspanningen voor meer (gender) gelijkheid binnen hun werkveld.

NB: de films zijn Engels ondertiteld, voertaal tijdens het debat is Frans met simultaanvertaling naar het Nederlands (koptelefoons op aanvraag beschikbaar - mail naar m.troelstra@oba.nl o.v.v. Film & Science Night /koptelefoon).

Organisatie i.s.m. Ambassade de France aux Pays-Bas, Institut Français Pays-Bas, Nuit Européenne des chercheurs.e.s, Alliance Française Amsterdam en Festival Le Temps Presse.

Toegang is gratis, bestel s.v.p. wel tijdig uw kaartje via onderstaand ticketsysteem.

Foto: ©filmsclairdelune.org

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.