Hiphop Evolution Showcase (13+)

Hiphop Evolutie Festival 26 mei

zaterdag 26 mei 2018 20:30 - 21:30
Deuren open
19:30 - 21:30
Locatie
Centrale OBA
Genre
Cultuur
Beschrijving

Zaterdag 26 mei 2018, 20.30-21.30 uur, Centrale OBA - OBA Theater - 7de etage

Vandaag de dag kunnen wij geen wereld bedenken zonder Hiphop, toch is het ooit anders geweest. Waar ligt de geboorte van Hiphop en welke ontwikkeling heeft het doorstaan? En waarom gaan Hiphop en activisme hand in hand samen?

In de Hiphop Evolution Showcase worden dans, storytelling, spoken word, rap, scratchen en graffiti samengebracht om de lange reis die Hiphop afgelegd heeft te vertellen.

De showcase is een voorstelling waarbij getalenteerde jongeren samen met professionals Gideon Everduim (a.k.a. Gikkels) en Yahmani Blackman de geschiedenis van de Hiphop cultuur op interdisciplinaire wijze op het podium brengen, onder regie van theatermaker Dorothy Blokland.

Toegang: €15,- / met OBA-pas € 7,50

Voorafgaand aan de showcase geeft stichting Blaka een seminar over de Afrikaanse oorsprong van hiphop in de Forumzaal, 19.00-20.00 uur, 6e etage. Bezoekers van de Hiphop Evolution Showcase hebben hiertoe gratis toegang. In verband met een beperkt aantal plaatsen is reserveren verplicht. Klik hier voor informatie over de seminar.

Zondag 27 mei speelt de Hiphop Evolution Showcase Junior, speciaal voor kinderen (6+) en gezinnen. Kijk voor het hele programma van de Hiphop Evolution Showcase op www.oba.nl/hiphop.


Credits
Concept en producent OTMAR WATSON | script en regie DOROTHY BLOKLAND | choreografie DAPHNE SCHEERLINK | storytellers YAHMANI BLACKMAN en GIKKELS GIDEON EVERDUIM | UNTOLD | crew J.O.S., DJ Quintern, Yailah Vroom, Bradley Kemper, Edgar van Gom, Jordan Stulp, Charsy Sousa Andrade, Shana Groot, Romy Hoogland, Luna Verkooijen, Shanti Monkou, Gina Japajoe, Hendriëtte van Gom, Danique Beun, Michelle Panganiban, Shyrain Wolfjager, Sarah Rezk, Georgina Jap-a-joe | productie REANCHELLO ANASTACIA | decor HEDY TJIN | ondersteuning verhaallijn BLAKA

Deze voorstelling is tot stand gekomen met dank aan bijdragen van de OBA, Swazoom, Fonds voor Cultuurparticipatie, Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Prins Bernard Cultuurfonds. 

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.