Theater: Open Up - De laatste jongen met het Downsyndroom

woensdag 21 maart 2018 20:00 - 21:30
Deuren open
19:00 - 21:30
Locatie
Centrale OBA
Genre
Cultuur
Beschrijving

Woensdag 21 maart, 20.00-21.30 uur, Centrale OBA - OBA Forum

21 maart - Wereld Downsyndroomdag
In de theatervoorstelling OPEN UP ontmoet je een van de laatste jongens geboren met het Downsyndroom. Met nagesprek.

Elk jaar is het op 21-03 Wereld Downsyndroomdag, om te vieren dat er mensen zijn met een extra 21ste chromosoom. Theatergroep Thomas vraagt graag aandacht voor deze bijzondere mensen. Thomas speelt op deze dag in de OBA de voorstelling OPEN UP: De laatste jongen met het Downsyndroom. 

In OPEN UP ontmoet je een van de laatste mensen geboren met deze afwijking.* De imperfecte mens staat tegenover het maatschappelijke streven naar vooruitgang. Maar is vooruitgang altijd beter? Op twee manieren reflecteren drie actrices en een jonge acteur met het downsyndroom op wat onze maatschappij te verliezen heeft. Beschouwend en kwetsbaar aan de ene kant, zappend en grotesk aan de andere. Een kleurrijk feest, vol goud en glitter.

Waarschuwing! Na deze voorstelling zal je nooit meer dezelfde zijn.
*OPEN UP is een reactie op het toegankelijker maken van de NIP-test. De Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) zit sinds 2017 in het standaardpakket. Dankzij de NIPT kunnen zwangere vrouwen hun baby laten testen op chromosoomafwijkingen, zonder risico voor hun ongeboren kind. In IJsland zijn vijf jaar op rij alle zwangerschappen waarbij downsyndroom was vastgesteld afgebroken.

COLOFON
Spel: Laurens Vos, Charlotte Kloosterman, Annefleur Klinkhamer, Pauline van Leeuwen, Iris Spanbroek / Regie: Dominique Coppenrath / Productie: Amber Bongaerts / Fotografie: Mascha Peers en Joost van Olderen /
Met nagesprek.
Foto © Mascha Peers en Joost van Olderen
 

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.