Sensemakers Familiedag Zelf Meten
We Make The City

Zondag 23 juni 2019, 10.30 – 17.30 uur, OBA Oosterdok, Maakplaats 021 op de jeugdetage (-1)

Deze bijeenkomst is in het Nederlands, but there will be enough English speaking people present to help you out!

Sensemakers organiseert samen met JuniorIOT.nl een familiedag over zelf meten met workshops, demo’s en verhalen over wat de mogelijkheden zijn om zelf metingen te doen op het gebied van water, luchtkwaliteit, geluid en… plantengroei. De hele familie is welkom om te komen experimenteren!

Want wist je dat gewone mensen zoals jij en ik over de hele wereld samenwerken aan Astroplant.io, een spacefarming project, bedoeld om uit te vinden hoe we het beste planten kunnen laten groeien in de ruimte? Dezelfde kennis wordt ook op aarde gebruikt om te leren hoe we in deze tijden van klimaatverandering toch ons voedsel kunnen blijven verbouwen.

Naast diverse voorbeelden en demo’s kun je meedoen aan een workshop om zelf te leren solderen met elektronica en een trilrobot, waarbij de nadruk ligt op inspiratie en het stimuleren van jouw creativiteit. Vervolgens ga je in deel twee van de workshop door met het leren programmeren van Arduino, en het laten branden van lichtjes in het patroon dat jij wilt. Met deze kennis heb je de basis om thuis verder te gaan en je eigen oplossingen te bouwen!
De workshops zijn gebaseerd op het principe van ontdekkend leren, met veel ruimte voor de creativiteit van de deelnemer. Daarom zijn ze ook interessant voor (niet technische) leraren en ouders die deze kennis willen doorgeven.

Toegang: er is vrije inloop in de maakplaats in OBA Oosterdok, op de Jeugdetage (-1). Meedoen aan de workshops is ook gratis, maar meld dan wel vooraf aan via deze website.

Vanaf 10.30 uur is er elk uur een workshop, deze duren 1 uur en 45 minuten. Voorkennis is niet nodig. Deelnemers morgen hun resultaat mee naar huis nemen!

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam | T: (0)205230900

In Maakplaats 021 in de OBA is iedereen een maker! Elke week zijn er leuke activiteiten in deze digitale speelkamers, waar kinderen en volwassenen leren ontwerpen, creëren, experimenteren en maken. Meer over Maakplaats 021 lees je op www.maakplaats021.nl of
facebook.com/maakplaats021. Deel je creaties online met #maakplaats021.
 
Foto: Sensemakers


zo 23 jun 10:30 - 17:30 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.