NewTechKids Computer Science & Maker Bootcamp (8-12 jaar)
Maakplaats 021

Maandag 19 t/m 23 augustus 2019, 10:00 - 16:00 uur, OBA Oosterdok

NewTechKids en Maakplaats 021 presenteren een bootcamp waar computerwetenschap en maakonderwijs gecombineerd worden.
 
Tijdens ons bootcamp wordt je getransformeerd tot een technoloog die robots bouwt en programmeert om spellen te spelen. In kleine teams ontwerp je een eigen robotspel, inclusief regels, strategieën, puntensysteem en de fysieke onderdelen van het spel.
 
‘s Ochtends bespreken we technologie en gaan leren over programmeren, algoritmes, commando’s, loops en ontwerpen. Daarna gaan we prototypes ontwerpen, bouwen en programmeren om niet-digtale spellen, zoals Domino of Hoedje Wip te spelen. Hiervoor gebruik we tools als LEGO WeDo and LEGO Mindstorms.
 
‘s Middags gaan we digitaal fabriceren met grafische software en experimenteren met lasersnijden, vinylsnijden en 3D printen.
 
Ons bootcamp is een ideale plek voor kinderen om te experimenteren, uit te vinden, hun creativiteit te ontplooien en te leren samenwerken in een veilige, leuke leeromgeving.
 
Het bootcamp is van 19 t/m 23 augustus en duurt elke dag van 10: 00 tot 16:00

Het programma wordt in een combinatie van Engels en Nederlands gegeven door een professionele docent computerwetenschappen en door ervaren digitale fabricage instructeurs.
Het programma is ideaal voor beginners maar ook voor kinderen die al eerder hebben deelgenomen aan een programma van NewTechKids of Maakplaats021.

Kinderen nemen elke dag hun eigen lunch mee, in de ochtend wordt er gezorgd voor drinken en een versnapering. Ook gaan we iedere dag even naar buiten, als het weer het toestaat.

Er zijn minimaal 17 deelnemers nodig om het bootcamp door te laten gaan. Je krijgt uiterlijk een week van te voren te horen of het doorgaat (en als het niet doorgaat krijg je natuurlijk je geld terug)

Van 8 - 12 jaar. Aanmelden via deze website

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: (0)205230900 |Fotograaf:  NewTechKids


ma 19 aug 10:00 - 16:00 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.