Ontmoet de alzheimer fluisteraars

Dinsdag 28 mei 2019, 14:00 - 15:30 uur, OBA Oosterdok - 1e etage

AlzheimerFluisteraars Jan, Liesbeth, Gülec, Marlies, Joris en Adelheid suisden als een Alice in Wonderland hun naasten met dementie achterna. De diepte in, voor een waarlijke ontmoeting met de ander. Zij en anderen maakten deze reis samen met fotograaf Cigdem Yuksel en dramaturg Anne-Marth Hogewoning: voor de lens van de camera vinden Fluisteraars de moed om door schaamte heen te huiveren en dapper mee te bewegen naar een andere werkelijkheid waar mensen met dementie niet verdwijnen maar kunnen zijn ‘wie zij aan het worden zijn’…

Programma:

Muziek van de Odense Jazz Band + Talk Simone Aarnink van het Odense Huis. De meeste leden ervaren problemen met hun korte termijngeheugen, maar de muzikale schatkist in hun brein is nog perfect in tact!

Film Mam + MamTalk Adelheid Roosen

Dialoog Cigdem Yuksel + Anne-Marth Hogewoning + AlzheimerFluisteraars Liesbeth, Gulec, Jan, Marlies, Joris en Adelheid

Opening expositie ‘zie wie ik aan het worden ben’ | 14 portretten + verhalen van onze begeesterde AlzheimerFluisteraars. Ontmoet hen, bewonder hun foto’s, hun avontuur en verhaal. en zie ook hen, de mantelzorgers die mee tuimelden, hun geliefden achterna..

Zie wie ik aan ’t worden ben.

De expositie is tot 12 juni te zien in de Centrale Bibliotheek Amsterdam (OBA) daarna op reis door de Amsterdamse wijken.

Foto’s: Cigdem Yuksel


di 28 mei 14:00 - 15:30 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.