Nacht van de Europese Literatuur
met o.a. de Spaanse schrijfster Almudena Grandes

Vrijdag 17 mei 2019, 13:00 - 16:00 uur, OBA Oosterdok - Forumzaal

Programma in het kader van De Nacht van de Europese Literatuur 2019; in de Brakke Grond op donderdag 16 mei en op 17 mei in de OBA.

Het programma in de OBA op vrijdag 17 mei start met een interview met Shumona Sinha (Frankrijk) door Guido Snel (Europese Letterkunde UvA) in OBA Forum.
Aansluitend zijn er openbare workshops interviewen en filosoferen met schrijvers.

Almudena Grandes
De middag wordt afgesloten met een interview met de befaamde Spaanse schrijfster Almudena  Grandes. Zij is in Nederland ter gelegenheid van het verschijnen van de vertaling van haar nieuwste roman 'De patiënten van dokter García' (Signatuur, 2019). Prof. Pablo Valdivia Martin (Professor and Chair European Culture and Literature (RUG) and Director Netherlands School for Literary Studies) zal haar interviewen.

Met medewerking van Andrej Blatnik (Slovenië), Lina Buividavičiūtė (Lithouwen), Gandolfo Cascio (Italië), Andrei-Paul Corescu (Roemenië), Kerem Eksen (Turkije), Almudena Grandes (Spanje), Delphine Lecompte (België), Jannah Loontjens (Nederland), Jasim Mohamed (Zweden), Marek Šindelka (Tsjechië), Shumona Sinha (Frankrijk), Zoe Strachan (Verenigd Koninkrijk), Felicitas von Lovenberg (Duitsland).

Moderatoren: Guido Snel, Suze van der Poll en Eric Metz.
Interview Almunda Grandes door Prof. Pablo Valdivia (RUG, in het Spaans met vertaling naar het Engels).
Voertaal programma is Engels

Toegang gratis. I.v.m. het beperkte aantal kaarten wordt reserveren aanbevolen.

Kijk voor meer informatie over De Nacht van de Europese Literatuur en alle schrijvers op de website van de Brakke Grond.

De Nacht van de Europese Literatuur wordt georganiseerd door EUNIC, het samenwerkingsverband tussen de Europese culturele instituten en werd mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: (0)205230900 |


vr 17 mei 13:00 - 16:00 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.