Linnaeus Live: Aafke Romeijn en Chris Polanen
Over de toekomst - voorspellingen en fantasie

Donderdag 28 maart 2019, 19:00 - 20:15 uur, OBA Linnaeus

Linnaeus Live is de maandelijkse literaire talkshow in OBA Linnaeus, i.s.m. Schrijvers uit Oost.
 Boeken met soep!
 Steeds gaan twee auteurs met elkaar in gesprek o.l.v. Maaike Bergstra of Teuntje Klinkenberg. Met de vaste rubriek 'Uit de kast, boekverkoop (Linnaeus Boekhandel) en soep. 

 Deze keer met:

 Aafke Romeijn (1986) is muzikant, journalist & schrijver. Ze studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Al vrij snel begon zij pogingen te ondernemen om muziek te maken. Dikke beats, messcherpe teksten en analoge synthesizers: zij noemt zichzelf de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches en je komt al een heel eind in de richting. Misschien ken je haar van 'Alles Went', het hipsterliedje dat ze met Sef maakte, misschien heb je haar voorbij zien rennen op twitter: Aafke is nooit bang om het achterste van haar tong te laten zien. Daarnaast schrijf zij opiniestukken voor de Volkskrant en is zij columnist op 3voor12/Utrecht.
 In april 2018 kwam haar debuutroman 'Concept M' uit bij De Arbeiderspers, waarin zij in het hoofd van een terroriste kruipt. Ze plaatst haar in een politiek decor, dat menigeen bekend zal voorkomen.

 Chris Polanen (1963) is dierenarts in Amsterdam-Zuidoost. De in Suriname geboren en getogen auteur kwam op twintigjarige leeftijd naar Nederland en begon te schrijven om met zijn heimwee naar Suriname om te kunnen gaan. Hij schreef columns en korte verhalen die zowel in Suriname als in Nederland verschenen. Met zijn korte verhaal 'Carnaval' won hij in 2011 de belangrijkste literaire prijs in Suriname, de verhalenwedstrijd van De Ware Tijd Literair.
 Begin 2018 verscheen zijn debuutroman 'Waterjager' bij uitgeverij Lebovski. Hierin schept Polanen een exotische, droomachtige wereld en neemt hij de lezer mee in een wervelend verhaal over broederliefde, ontheemding en verlangen.

OBA Linneaus | Linnaeusstraat 44 | 1092 CL Amsterdam
T: 0206940773 | E: linnaeus@oba.nldo 28 mrt 19:00 - 20:15 OBA Linnaeus
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.