Linnaeus Live: Antoinette Beumer en Daan Heerma van Voss
Wie dichtbij staat - over liefhebben en loslaten

Donderdag 28 februari 2019, 19:00 - 20:15 uur, OBA Linnaeus

Linnaeus Live is de maandelijkse literaire talkshow in bibliotheek Linnaeus. Deze komt tot stand in nauwe samenwerking met Schrijvers uit Oost. Boeken met soep!
 
 Lange Omschrijving: Linnaeus Live is de maandelijkse literaire talkshow in OBA Linnaeus, i.s.m. Schrijvers uit Oost. Boeken met soep!
 Steeds gaan twee auteurs van wie net een nieuw boek is verschenen met elkaar in gesprek o.l.v. Maaike Bergstra of Teuntje Klinkenberg .Met de vaste rubriek 'Uit de kast' en boekverkoop en signeren na afloop (door Linnaeus Boekhandel).

 Deze keer met:

 Antoinette Beumer (1962) studeerde af aan de Amsterdamse Theaterschool. Als regisseur was zij betrokken bij uiteenlopende projecten als de televisieseries, Hertenkamp, Spangen en Willemspark (komedie voor VPRO jeugd). Als back-up regisseur voor Willem van de Sande Bakhuyzen was zij betrokken bij zijn laatste speelfilm 'Ik omhels je met 1000 armen'.
 In 2010 kwam De Gelukkige Huisvrouw'' uit, de debuutfilm van Beumer naar de gelijknamige bestseller van Heleen van Royen, daarnaast regisseerde Beumer hetzelfde jaar ook de speelfilm 'Loft'. In 2013 kwam 'Soof 'uit, de film die in 2014 ook in de Verenigde Staten uitkwam.
 Begin 2018 debuteerde zij met 'Mijn vader is een vliegtuig', een zeer persoonlijke roman over het leven met een vader die psychiatrisch patiënt is.

Daan Heerma van Voss (1986) is romanschrijver en historicus. Hij schreef voor diverse nationale en internationale kranten en tijdschriften, zoals NRC, Humo, De Morgen, Vrij Nederland, Das Magazin, De Volkskrant, de Israëlische krant Haaretz, het Zweedse dissidentbloggen, Svenska Dagbladet, PEN International, The New York Times en de Amerikaanse Vogue. Hij is tevens columnist bij De Morgen en NRC Handelsblad. Voor zijn interviews voor De Groene Amsterdammer kreeg hij in 2012 De Tegel uitgereikt, de prijs voor het beste journalistieke werk van het jaar (categorie interview). 'Een zondagsman' werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs. 'Het land 32' werd genomineerd voor de Halewijnprijs en de Cutting Edge Award. 'Ultimatum' werd genomineerd voor de Diamanten Kogel, Prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. 'Kleur Bekennen', zijn digitale boekje over racisme dat uitsluitend digitaal verscheen (oktober 2017), werd in twee dagen meer dan 11.000 keer gekocht en werd zo direct een bestseller. 'Ultimatum' en 'De laatste oorlog' (2016) zullen vertaald worden in het Duits, en verschijnen in 2017. 'De laatste oorlog' zal ook vertaald worden in het Zweeds, het Chinees en Spaans. De Spaanstalige editie zal verschijnen in: Spanje, Argentinië, Ecuador, Mexico, Uruguay, Chili, Colombia en Peru.
Zijn laatste roman 'Noem het liefde' kwam uit in mei 2018.

OBA Linneaus | Linnaeusstraat 44 | 1092 CL Amsterdam
T: 0206940773 | E: linnaeus@oba.nl


do 28 feb 19:00 - 20:15 OBA Linnaeus
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.