AFGELAST: Rima Kamel - afscheid van een kindster
Voorstelling met en rondom de gevierd Libanese zangeres Rima Kcheich

Vrijdag 21 september 2018, 18.30-20.00 uur, OBA Oosterdok - OBA Theater

*AFGELAST*AFGELAST*AFGELAST*AFGELAST*AFGELAST*AFGELAST*

Afscheid van een kindster, het emancipatieverhaal van een vrouw en artiest/kunstenaar, de politieke geschiedenis van Libanon; in Rima Kamel komen meerdere verhalen samen in een indrukwekkende voorstelling. De voorstelling vertelt het verhaal van de ontplooiing van de Libanese zangeres Rima Khcheich (1974) tegen de culturele en politieke achtergrond van haar geboorteland Libanon.

Rima Khcheich gaat terug in de tijd tot haar verleden als kindster Rima Kamel. De gevierde Libanese zangeres en docente voor klassieke Arabische muziek aan de Amerikaanse Universiteit van Beiroet (AUB) is geen onbekende in Nederland: sinds jaren maakt zij samen met onder andere Tony Overwater, Mike Fentross en Maarten Ornstein succesvol nieuwe muziek waar Orient en Occident elkaar evenwaardig ontmoeten.

'Rima Kamel' is een project van Rabih Mroué dat hij op verzoek van Rima Khcheich ontwikkelde. Het is een intiem portret in een krachtige, eenvoudige sobere setting waar haar eigen reflectie en haar vorming centraal staan. Spel en zang worden subtiel ondersteund met beeld, licht en geluid. Het is in eerste instantie samen met Matthias Lilienthal geproduceerd voor de Münchner Kammerspiele. Inmiddels is het stuk ook op andere Europese podia te zien geweest en beleeft de voorstelling nu de première in Nederland tijdens het Newlands Festival. Rabih Mroué is acteur, regisseur, toneelschrijver en kunstenaar. Hij is tevens laureaat van de Prins Claus Prijs.

De voertaal van deze voorstelling is Engels en Arabisch (met Engelse boventitels).

Aansluitend aan de voorstelling is er een Q&A met Rima Khcheich en Rabih Mroué.

Rima Khcheich is ook te zien de dag voor deze voorstelling in het programma Art of Duo’s van NewLands. Khcheich treedt hierin samen met Maarten Ornstein op in het BIMHUIS. Kijk voor meer informatie over het NewLands Festival en het volledige programma op newlandsfestival.com.

Bekijk de trailer hier.


Beeld: ©Judit Bass


vr 21 sep 18:30 - 20:00 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Afgelast