Eerbetoon aan Armando
'Ik hoorde dat er geluisterd werd' door Cherry Duyns en Oleg Lysenko

Woensdag 19 september 2018, 20.00-21.30 uur, OBA Oosterdok - OBA Theater

Ik hoorde dat er geluisterd werd is de titel van het literaire concert dat Armando en Oleg Lysenko de afgelopen twee jaar hebben gegeven. Schrijver, schilder, beeldhouwer, film- en theatermaker Armando (1929) las voor uit zijn grootse oeuvre en accordeonist en bandoneonist Oleg Lysenko begeleidde hem.

De succesvolle reeks voorstellingen zou dit jaar bijna geen doorgang vinden. Armando moest zich om gezondheidsredenen terugtrekken. Maar de geplande tournee mocht niet afgezegd worden, was zijn mening. Hij vroeg Cherry Duyns, zijn oudste vriend en Herenleed-partner, de honneurs waar te nemen. Aan proza en poëzie van Armando heeft Cherry Duyns zijn verhaal over hun verstandhouding toegevoegd: Eine Mecklenburgische Reise. Een tocht door Duitsland, een tocht door Armando's wereld van nu.

Accordeonist en bandoneonist Oleg Lysenko laat muziek en literatuur met meesterhand in elkaar vervloeien. Als opening Armando's filmgedicht Der Feldzug, gerealiseerd door Victor Nieuwenhuijs.  

Inmiddels is Armando gestorven. Op 1 juli, in zijn atelierwoning in Potsdam. Ik hoorde dat er geluisterd werd is nu een uniek eerbetoon aan een van de meest vooraanstaande en veelzijdige kunstenaars van Nederland.    

Klik hier voor een impressie van de try-out. (wachtwoord: Armando)


Foto: ©Stephan Vanfleteren


wo 19 sep 20:00 - 21:30 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.