Cinema Literair: Persuasion
Boekverfilming

Dinsdag 17 april 2018, 19:30 - 22:00 uur, Centrale OBA - OBA Theater

Cinema Literair is een maandelijkse talkshow over films en boeken waarin OBA Live-presentator Theodor Holman en filmjournalist Gawie Keyser telkens met een bekende cultuurcriticus in gesprek gaat over het thema van de avond.

Deze keer: De Avond van Jane Austen, met als speciale gast Joyce Roodnat, journalist en cultureel criticus van NRC Handelsblad en de verfilming van Persuasion (2007) door Adrian Shergold.

Vorig jaar in juni overleed Jane Austen exact tweehonderd jaar geleden — en dat werd in Engeland op grootse wijze gevierd. Festivals, herdrukken van haar romans en essay’s over haar onverminderde relevantie toonden aan dat Austen nog even geliefd zijn onder de lezers op zoek naar romantiek als onder academici die haar stijl en inzicht in de menselijke conditie bejubelden. Opvallend is dat Austens werk zich zo goed leent voor verfilmingen. Wij vertonen het persoonlijke favoriet van onze speciale gast Joyce Roodnat: Persuasion, gebasseerd op Austens laatste roman uit 1818 waarin een jonge vrouw onder druk van haar omgeving haar verloving verbreekt; haar geliefde, een aantrekkelijke vlootofficier, zou te weinig vooruitzichten in het leven hebben. Humor en tragiek gaan hand in hand in deze roman, een van Austens beste.

Na de talkshow en het vertonen van de film is er tijd voor napraten met de panel onder het genot van een drankje in de nieuwe Filmfoyer van de OBA.

Meer over Jane Austen en Persuasion:
Lees het artikel in de groene hier
Trailer

Meer informatie over deze serie: www.oba.nl/cinemaliterair


di 17 apr 19:30 - 22:00 Centrale OBA
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.