Sara, het meisje dat op transport ging
Lezing door rabbijn Lody van de Kamp / ihkv Ouderen in de wijk / Vrijheid

Dinsdag 23 januari 2018, 20:00 - 21:30 uur, OBA Staatsliedenbuurt

De historische roman Sara, het meisje dat op transport ging van Lody van de Kamp is naast een onvergetelijk verhaal een ode aan Truus Wijsmuller. Truus Wijsmuller is een van degenen die vanuit Nederland de kindertransporten naar Engeland organiseerde, mee door haar inzet zijn er zo’n 10.000 joodse kinderen gered.

De jonge Joodse Sara wordt met haar zusje op transport gezet. Hun moeder blijft achter. Halverwege de reis verdwijnt haar zusje. Nu moet Sara alleen verder, helemaal naar Engeland. Haar wacht de vrijheid. Maar hoe vrij ben je als je zonder je moeder en zusje bent? En bij vreemde mensen woont? Ze voelt zich in de steek gelaten, ontworteld, ook al zijn haar pleegouders nog zo lief voor haar. Heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop wacht ze al die lange oorlogsjaren af of zij haar familie ooit zal terugzien. Een ontroerend verhaal over een vergeten stukje geschiedenis: de Kindertransporten van 1939.

Rabbijn Lody B. van de Kamp (1948) studeerde voor rabbijn aan talmoedscholen in Zwitserland en Engeland. Van de Kamp publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen. Ook geeft hij spreekbeurten over Israël en het Jodendom. Deze avond zal ook een trailer van de gelijknamige film in wording worden vertoond.

Toegangsprijs: € 10,00 / 5,00 met OBA-pas

Aanmelden aan de balie, via (020) 6823986 of staatsliedenbuurt@oba.nl


di 23 jan 20:00 - 21:30 OBA Staatsliedenbuurt
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.