OBA Akademie: Alain Mabanckou
Internationale topauteurs in de OBA

Zondag 21 januari 2018, 16.00 - 17.00 uur, Centrale OBA - OBA Forum

Het interview van Margot Dijkgraaf met Alain Mabanckou gelezen in NRC? Ontmoet Mabanckou live in de OBA!

Alain Mabanckou (Congo-Brazzaville, 1966) is een wereldwijd bekende Afrikaanse schrijver die in Amerika woont. In romans als Verre cassé, African Psycho en Black Bazaar schetst hij zijn jeugd in Afrika en het leven van de Afrikaanse inwoners van Parijs, de stad waar hij in 1989 ging studeren. In 2012 keerde hij na 23 jaar terug naar zijn geboorteplaats Pointe-Noire. Zijn laatste roman Petit Piment (2015) kwam daar uit voort. Met veel humor beschrijft hij het leven van een jongen die een streng weeshuisregime ontvlucht en vertrekt naar de kuststad Pointe-Noire, waar hij leeft tussen dieven en hoeren. Mabanckou doceert aan de University of California in Los Angeles. Hij schrijft in het Frans, zijn oeuvre is in veel talen, waaronder het Engels, vertaald. Petit Piment is de eerste roman die in het Nederlands verschijnt, onder de titel Prins Peper (De Geus).
Literatuurcritica Margot Dijkgraaf spreekt met Alain Mabanckou over zijn werk, zijn vele reizen rond de wereld, Afrika en Europa en zijn vele ontmoetingen met jonge mensen. Ook gaat hij in gesprek met Koen Peeters, die de ECI Literatuurprijs 2017 kreeg voor zijn roman De mensengenezer, en met Vamba Sherif, auteur van onder andere De zwarte Napoleon (2015).
De voertaal van deze activiteit is Engels. 

Meer weten? Lees hier het interview van Margot Dijkgraaf in NRC, 10-11-17.

Programma in samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij, De Geus en Athenaeum Boekhandel en met medewerking van studenten Jazz van Conservatorium Amsterdam: de Mo van der Does Group speelt op Fela Kuti geïnspireerde muziek.

NB voertaal is Engels. 

Foto: @Shevaun Williams

Toegangsprijs normaal: € 7,50 / met korting: € 3,75 OBA-pas, collegekaart en We Are Public leden


zo 21 jan 16:00 - 17:00 Centrale OBA
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.