De Canon van de Boekverfilming - Virgin Suicides

Dinsdag 17 januari, 19.30-22.30 uur, Centrale OBA, OBA Theater

Dit seizoen presenteert de OBA in samenwerking met het radioprogramma OBA Live en het weekblad De Groene Amsterdammer een serie avonden over film en literatuur:
De Canon van de Boekverfilming - tien films gebaseerd op romans die je gezien moet hebben.
De selectie is gemaakt door een panel van De Groene Amsterdammer bestaande uit literaire critici en filmjournalisten, te weten Marja Pruis, Gawie Keyser, Basje Boer, Kees ’t Hart, Joost de Vries, Thomas Heerma van Voss en Jan Postma.

De vijfde in de reeks is Virgin Suicides (1999, Sofia Coppola en Jeffrey Eugenides, 97 min.) 

De films worden telkens voorafgegaan door een korte introductie - onder leiding van OBA Live-presentator Theodor Holman - waarin twee leden van het De Groene-panel achter spreekgestoeltes zullen plaatsnemen. Zo komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan terwijl ze met humor en vernuft debatteren over de aloude vraag: wat is beter, boek of film? Deze editie gaan Basje Boer en Marja Pruis met elkaar in discussie.
Het gesprek zal worden voortgezet in maandelijkse bijdragen in De Groene Amsterdammer waarin de panelleden aan de hand van de door hen opgestelde canon dieper zullen ingaan op de relatie tussen literatuur en film.

Ook staat OBA Live Javaplein (zie www.oba.nl/obalive) van Theodor Holman de komende tijd uitgebreid stil bij het fenomeen ‘boekverfilming’.
Overige data 14-2, 14-3, 18-4, 16-5 en 20-6.

Dit programma is gratis voor We Are Public pashouders.


di 17 jan 19:30 - 22:30 Centrale OBA
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.