Trouwportretten

Surinaamse voorouders in beeld 1868 -1950

donderdag 11 oktober 2018 18:00 - 19:30
Deuren open
17:00 - 19:30
Locatie
OBA Javaplein
Genre
Cultuur
Beschrijving

 

Donderdag 11 oktober 2018, 18.00-19.30 uur, OBA Javaplein

In OBA Javaplein is de tentoonstelling Trouwportretten van start gegaan en te bezichtigen tot 14 november 2018. Op 11 en 25 oktober van 18.00- 19.30 uur zijn er bijeenkomsten rondom dit onderwerp met presentaties van deskundigen Laurindo Andrea en Sara Blokland.

Laurindo Andrea is ontwerper, visionair en eigenaar van de exclusieve avant-garde label Laurindo Love. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. In de jaren 90 won hij een beurs van de prestigieuze merken Bischoff en Naf Naf. Tijdens zijn werk in Frankrijk en Zwitserland deed hij kennis op over hoge kwaliteit, verfijning en exclusiviteit van stoffen. Eind jaren 90 vertrok hij naar Curaçao om het decor en de kostuums te ontwerpen voor een musical ter viering van 500 jaar ontdekking Curaçao, geschreven geschiedenis.Zowel op Curaçao als in Nederland werkte hij als creative director voor diverse exposities en evenementen in aanwezigheid van de Nederlandse koninklijke familie. Inmiddels is LAURINDO LOVE niet meer weg te denken uit de fashionwereld. Zijn excentrieke hoeden zijn op Prinsjesdag gedragen door verschillende vertegenwoordigers van het parlement. Tevens maakt hij op maat gemaakte avond- en trouwjurken, is hij stylist, coacht hij ondernemers en carrièrevrouwen en regisseert hij shoots & editorials. Sinds 2013 ontwerp en vervaardigd Laurindo ook exclusieve tassen en andere leder accessoires, die een prominente plaats zijn gaan krijgen onder zijn label LAURINDO LOVE.

Sara Blokland is beeldend kunstenaar, onderzoeker en curator van fotografie. Blokland woont en werkt in Amsterdam. Ze heeft aan de Rietveld Academie gestudeerd (fotografie) en ze is afgestudeerd aan het Sandberg Instituut (MFA fotografie en video), daarnaast heeft ze een MA in film en photographic studies van de Universiteit Leiden. In haar beeldend werk (van de afgelopen tien jaar) reflecteert ze voornamelijk op de fotografie en video als onderdeel van sociale geschiedenissen met een sterke nadruk op identiteit en legt verbanden met bredere thema’s, zoals migratie, koloniale erfenissen en culturele onthechting.

De tentoonstelling is een initiatief van Lucia Nankoe, gespecialiseerd in Caraïbische literatuur.


OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: +31(0)206681565 | E: javaplein@oba.nl

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.