Susie Morgenstern en Anna Woltz

Dinsdag 12 november 2019, 20:00-22:00 uur, OBA Oosterdok

De Frans-Amerikaanse schrijfster Susie Morgenstern wordt, samen met de bekende Nederlandse kinderboekenauteur Anna Woltz, geïnterviewd door literatuurcriticus Margot Dijkgraaf.
Iedereen is het er over eens dat het een plezier is om te luisteren naar Susie Morgenstern: haar levensvreugde is aanstekelijk. Met name Franse jongeren en volwassenen zullen haar boeken kennen. Daarin vermaakt ze niet alleen de lezers maar schrijft ze ook over serieuze onderwerpen zoals bijvoorbeeld school, familie, voeding, liefde en seksualiteit. Doordat Susie altijd haar kinderlijke nieuwsgierigheid heeft weten te behouden, behandelt ze deze aansprekende thema’s met humor en fantasie.
Haar boek ‘Lettres d'amour de 0 à 10’ alleen al is meer dan twintig keer bekroond. Het boek ’Terminale! Tout le monde descend’ schreef ze samen met haar dochter Aliyah. ‘Margot Mégalo’ en ‘Privés de bonbecs’ schreef ze samen met haar dochter Mayah. Op 18 maart 2005 vierde ze haar zestigste verjaardag op de Boekenbeurs van Parijs met het thema ‘ Zestig jaar en zestig boeken!’. Sindsdien gaat ze door het leven als globetrotter en voorvechter van jeugdliteratuur.
Anna Woltz (1981) publiceerde haar eerste boek op 17-jarige leeftijd. Sindsdien heeft ze een twintigtal kinderboeken geschreven waarvan er verschillende vertaald zijn. Ze is momenteel een van de meest geprezen auteurs door critici. Haar werken zijn meerdere malen in de prijzen gevallen: ze won onder andere de Gouden Griffel voor Gips ('Le plâtre', 2015) in 2016, de belangrijkste prijs voor Nederlandstalige jeugdliteratuur.
Wat Anna Woltz een zeer goede auteur van jeugdliteratuur maakt, is dat ze begrijpt dat kinderen vooral een boeiend verhaal willen lezen; tegelijkertijd leren haar personages - en haar lezers - veel over zichzelf en over het leven. In een van haar laatste boeken, ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’, verkent ze het thema ‘familieachtergronden’ met een psychologische diepgang die door critici werd geprezen. Het boek is in het Frans vertaald als ’Ma Folle semaine avec Tess’ (Bayard Jeunesse).

Margot Dijkgraaf is literatuurcriticus en deskundige op het gebied van Franse en Europese cultuur. Daarnaast is ze schrijfster, literair journaliste, debatleidster en intendant literatuurdebat bij de Nederlandse ambassade in Parijs. Ze was directrice van het ‘Centre du Livre’ (Institut français d’Amsterdam) en ze heeft het Academisch-cultureel Centrum SPUI25 opgericht in Amsterdam. Verder heeft ze boeken gepubliceerd over de Franse hedendaagse literatuur, over de Europese literatuur en over Cees Nooteboom en Hella S. Haasse.

Voertaal is Frans en Nederlands (simultaan vertaald).
Na afloop is de bar in de Theater Foyer geopend en is Le Temps Retrouve aanwezig voor de boekverkoop.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 0205230900 | klantenservice@oba.nl


di 12 nov 20:00 - 22:00 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.