24H Oost in OBA Javaplein
Architectuurwandeling door Oost ism De Gebouwengids

Zaterdag 26 oktober 2019 2019, 13:00 - 15:00 uur, OBA Javaplein

Ook de OBA Javaplein doet weer mee aan 24H Oost!

Vanaf 11 uur een gevarieerd programma met o.a. de jeugdtheatervoorstelling
Aadje Piraatje en zijn grote vrienden (4+) door Ton Meijer (vanaf 11 uur), jazzmuziek door studenten van het Conservatorium , Tiigre (12-13 en 14-15 uur) .

Om 13 uur start vanuit de OBA Javaplein de (deze dag gratis) architectuurwandeling door Oost onder leiding van De Gebouwengids.
De Indische Buurt lag in het begin van de 20ste eeuw vrij geïsoleerd, ingesloten door het spoor en de haven. Nadat het spoor verhoogd werd en de haven verplaatst, werd de buurt een echte woonwijk. In de jaren ’70 en ’80 ging de buurt achteruit, maar inmiddels is de wijk aangepakt en een populaire buurt geworden. Panden zijn gerenoveerd en nieuwe en vaak creatieve functies in de wijk zijn toegevoegd.
De bibliotheek Indische Buurt is gehuisvest in Borneohof, een mooi nieuw pand op het Javaplein. In hetzelfde gebouw bevinden zich ook andere bedrijfjes en huur- en koopwoningen. In de voormalige Gerardus Majellakerk uit 1926 zijn in plaats van de jongensstemmen van het voormalige koor nu de klanken van het Nederlands Philharmonisch orkest te beluisteren. Studenten van het Conservatorium (CvA) zijn ook in de buurt te vinden. In de Berlageblokken zijn onder meer 43 eenheden voor hen aangepast. De leden van Tiigre zijn ook CvA studenten en spelen deze dag in OBA Javaplein (zie elders in de agenda)
Kortom de Indische Buurt is een buurt volop in verandering!

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus reserveer (gratis) tijdig via degebouwengids.nl !

NB de wandeling eindigt bij De Meevaart (Balistraat 48a).

OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: +31(0)205230900 | E: javaplein@oba.nl


za 26 okt 13:00 - 15:00 OBA Javaplein
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Er is geen webverkoop