Po√ęzie op Zondag: Maria Barnas
Dichters in de OBA

Zondag 13 oktober 2019, 16:00-17:00, OBA Oosterdok

Ineke Holzhaus ontvangt iedere maand een andere gastdichter.
 
Bijzondere, uitdagende, ontroerende of troostende poëzie. Gedichten die je graag wilt nalezen, wanneer je ze hebt gehoord in de intieme kleine zaal van de OBA. Ze worden elke maand voorgedragen door dichters die er te gast zijn. Dichter, schrijver en presentatrice Ineke Holzhaus leest gedichten die niet vergeten mogen worden en praat daarna met de gast over zijn of haar werk. Het gesprek is een opmaat tot de gedichten die daarna door de gastdichter zelf gelezen worden. Zo komt de poëzie elke keer weer tot leven in de OBA op de zondagmiddag.
 Deze keer met Maria Barnas.

 Voor De Grote Poëzieprijs (2019) werd Maria Barnas genomineerd met haar bundel 'Nachtboot'. Dat is niet verwonderlijk, eerder werd zij al bekroond voor 'Twee zonnen', (2003
 C. Buddingprijs) 'Er staat een stad op' (2007 J.C.Bloem prijs) en 'Jaja de oerknal' (2014 nominatie VSB poëzieprijs). Maria Barnas is dichter, schrijver en beeldend kunstenaar. In haar poëzie zijn dagelijkse dingen raadselachtig, speelt oorlog zich ook af in het hoofd van de dichter en hapert er een boot op volle zee. Ineke Holzhaus leest gedichten van Herman de Coninck.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: 0205230900 | klantenservice@oba.nl


zo 13 okt 16:00 - 17:00 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.