Cinema Literair: The English Patient
Film & Debat

Dinsdag 24 september 2019, 19:00-22:15, OBA Oosterdok

Cinema Literair is een avondvullend programma over boeken en films van de OBA i.s.m. De Groene Amsterdammer. Presentator en filmjournalist Gawie Keyser ontvangt speciale gasten uit de literaire wereld.

Onderwerp van gesprek: hoe de verhalen van grote schrijvers en meesterregisseurs ons vandaag de dag - in een snel veranderende wereld - raken.

Tijdens de start van het nieuwe culturele seizoen trapt Cinema Literair op 24 september af met een spetterende avond rond de veelvuldig bekroonde, epische film The English Patient uit 1996 van Anthony Minghella, gebaseerd op de roman van de Canadese schrijver Michael Ondaatje.

Voorafgaande aan de vertoning van de film - in HD op het grote doek van het OBA Theater - gaat Gawie Keyser deze keer in gesprek met speciale gast Xandra Schutte, literair criticus en hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.

Wat maakt dit verhaal - over een verminkte man die zijn tragische liefdesverhaal in een verlaten villa in Noord-Italië in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog vertelt aan een verpleegster - zo blijvend geliefd bij zowel boekenlezers als filmkijkers? Waaraan heeft de film zijn maar liefst negen Oscars te danken? En hoe kon het boek zowel de Man Booker-prijs in 1992 winnen als de Golden Man Booker in 2018, toegekend aan de beste Man Booker-prijswinnaars van de afgelopen vijftig jaar? Al met al ingrediënten voor een onvergetelijke avond Cinema Literair.
Met medewerking van Java Bookshop.

Na afloop is de bar in de theaterfoyer geopend 1voor een drankje en om na te praten.

LET OP: vervroegde aanvangstijd i.v.m lengte van de film!

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: (0)205230900 | klantenservice@oba.nl
di 24 sep 19:00 - 22:15 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.