Opening: De straat op!
100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme

Vrijdag 27 september 2019, 18:30-20:00, OBA Oosterdok

Op 27 september vindt de opening plaats van de tentoonstelling De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme.

Wat betekent 100 jaar vrouwenkiesrecht voor jou? In de tentoonstelling De straat op!, over vrouwenkiesrecht en activisme in Amsterdam komt de strijd van activisten van toen en nu tot leven.

Centraal staan de opvallende gebeurtenissen en bijzondere verhalen van de vrouwen en mannen die tijdens de eerste feministische golf streden voor het vrouwenkiesrecht. Massaal gingen zij de straat op voor een betere toekomst. Wie waren zij? Waar kwam hun vastberadenheid vandaan? Aan de hand van archiefmateriaal blikken Amsterdamse activisten van nu, terug op de activisten van toen. Tegelijkertijd geven zij inzicht in wat hen vandaag de dag de barricade op krijgt en waarvoor we in de toekomst de straat op moeten. 

Duik aan de hand van foto’s, krantenartikelen en propagandamiddelen uit Atria’s collectie in de geschiedenis van 100 jaar geleden. Een Virtual Reality-beleving neemt je mee naar de demonstratie voor vrouwenkiesrecht in het Amsterdam van 1916. Activisten van nu vertellen je in interviews wat 100 jaar vrouwenkiesrecht nu betekent en waar zij vandaag voor strijden.

De tentoonstelling is te zien in de OBA Oosterdok van 28 september 2019 t/m 5 januari 2020.

De tentoonstelling is een samenwerking met Atria en Justin Zijlstra (VR-beleving) en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Fieldlab Virtual Worlds van CLICKNL, Netwerk Digitaal Erfgoed, Amsterdams Universiteitsfonds (AUF), Rotary van Amsterdam, Ministerie van OCW, Soroptimisten, Provincie Noord-Holland en het Aletta Jacobs Fonds. 

De tentoonstelling zal geopend worden door wethouder diversiteit Gemeente Amsterdam Rutger Groot Wassink en minister van OCW Ingrid van Engelshoven.

Voor meer informatie : atria.nl/agenda

Toegang gratis, wel graag aanmelden via ticketsysteem.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: (0)205230900 | klantenservice@oba.nl


vr 27 sep 18:30 - 20:00 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.