Literair Café
café met Jan Brokken

Donderdag 26 september, 19.00 - 20.30 uur, OBA Roelof Hartplein

Jan Brokken geeft op donderdag 26 september een lezing over zijn jongste boek De rechtvaardigen in OBA Roelof Hartplein. 

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) Jan Zwartendijk een manier om duizenden Joodse vluchtelingen het leven te redden: hij schreef in korte tijd duizenden visa uit voor Curaçao. Daarmee reisden de vluchtelingen met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. 

Het verhaal van de in Rotterdam geboren Jan Zwartendijk is even verheffend als heldhaftig. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden  in een meeslepend epos. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Een combinatie van Baltische zielen en De vergelding. Een onthutsend non-fictieboek waaraan jarenlange en wereldwijde research ten grondslag ligt. Een boek dat tot Kamervragen leidde en tot een excuus van de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok aan de familie Zwartendijk.

Steven Spielberg: ‘Als ik het verhaal van Jan Zwartendijk eerder had gekend, had ik het verfilmd.’ Bill Clinton: ‘He filled desperate lives with hope during a period of great darkness, and his actions will remain a beacon of decency and righteousness for generations to come.’

Kaartverkoop aan de zaal gebeurt op de avond zelf.
Toegang: normaal € 10,00, met OBA pas € 5,00. Prijs is inclusief een gratis drankje.
Na afloop is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren. 

OBA Roelof Hartplein | Roelof Hartplein 430 | 1071 TT Amsterdam
T: 0205230900 | E: roelofhartplein@oba.nl


do 26 sep 19:00 - 20:30 OBA Roelof Hartplein
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.