Film & Science Night 2019
Duurzame en leefbare steden en gemeenschappen

Vrijdag 27 september 2019, 18:00 - 22:00, OBA Oosterdok

Het Institut français des Pays-Bas organiseert de 2e éditie van de Film & Science Night. Dit in samenwerking met de OBA en de Rijksuniversiteit Groningen, in het kader van de Europese Nacht van de Onderzoekers.

 Film & Science Night staat dit jaar in het teken van duurzame steden en gemeenschappen. Het programma is een nadere verkenning van de door Verenigde Naties vastgestelde Sustainable Development Goals: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling.

Het programma start met korte presentaties van de projecten van deelnemers aan de creathon Amsterdam-Parijs 'Recycling-Upcycling, Decreasing the Waste of Cultural Institutions' en de vernissage van de fotoexpositie 'Infinités Plurielles', met portretten van vrouwelijke Nederlandse wetenschappers van fotograaf Marie Hélène Le Ny (nog te zien op de 4e etage tot half november).

De korte films die worden vertoond zijn geselecteerd door het Parijse festival Le Temps Presse. De films willen de aandacht vestigen op de grote uitdagingen waar de metropolen over de hele wereld voor staan. Aansluitend volgt een debat tussen vier onderzoekers en experts, onder leiding van Marc Obéron, de directeur van Le Temps Presse.

Voorafgaand aan het programma en na afloop is er een borrel in de Theaterfoyer.

Voertaal is Frans / Nederlands met simultane vertaling. Koptelefoons aan te vragen via g.buijs@oba.nl. De films zijn Engels ondertiteld.

Deelnemers aan het debat onder leiding van Marc Obéron:

Samuel Rémy
 is architect, ingenieur en organisator van participatieve woonvormen. Hij is ook de oprichter van VILLETTE MAKERZ, een FabLab en een gezamenlijk laboratorium voor ontwerp, experimenten en verspreiding. 

Virginie Mamadouh is universitair hoofddocent Politieke Geografie aan het Centre for Urban Studies (Universiteit van Amsterdam). De onderzoeksgebieden van Virginie Mamadouh omvatten politieke en culturele geografie, geopolitiek, mondialisering, evenals de bestuurskunde (op meerdere niveaus) in de Europese Unie, altijd in relatie tot stedelijke kwesties die verband houden met ‘’samen leven’’.

Micha Smit Kleine
 is referentbewoner wat betreft de participatieve aanpak in de Eco-wijk GWL TERREIN in Amsterdam. Hij is een van de zogenaamde expertburgers en organiseert de rondleidingen van internationale groepen onderzoekers en studenten over zowel milieu- als stedelijke kwesties, om zo twee benaderingen te kruisen. 

Béatrice Mariolle
 is architect, stedenbouwkundige en onderzoeker aan het IPRAUS UMR AUSSER. Ook is ze hoogleraar aan de École d’architecture et de paysage van Lille en voorzitter van de vereniging TEPOP. Na dit 30 jaar gedaan te hebben besloot ze zich in te gaan zetten voor het participatieve ontwerp van de stad, het platteland en het herstel van moderne gebieden. Film & Science Night 2019 wordt georganiseerd door het Institut Francais de Pays-Bas, de Franse Ambassade en de OBA in samenwerking met Le Temp Presse, Lycée Français Vincent van Gogh, Rijksuniversiteit Groningen en Paris-Amsterdam Rendez-vous 2019.

"Door deel te nemen aan dit evenement, verstrekt u uw persoonlijke gegevens aan beide organisatoren, de OBA en het Institut français des Pays-Bas."

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: (0)205230900 | klantenservice@oba.nl

 


vr 27 sep 18:30 - 22:00 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.