Literair Café
café met Ozcan Akyol

Donderdag 24 oktober 2019, 19:00 - 20:00 uur, OBA Roelof Hartplein

Schrijver en columnist Özcan Akyol komt op donderdagavond 24 oktober naar OBA Roelof Hartplein. Özcan, ook bekend als Eus, houdt een lezing over zijn boeken Turis en Eus. De onderwerpen die aanbod komen, hebben als thema ‘de multicuturele samenleving’. Na de lezing, gaat hij in gesprek met het publiek en is er ruimte voor het stellen van vragen.

Over Özcan Akyol

Schrijver en columnist Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen.  Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten.  Begin 2016 verscheen zijn twee roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen. Zijn boeken geven een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving, dus dat belooft een interessante avond te worden.

Naast romancier is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, VARAgids en Nieuwe Revu. Hij werkte mee aan diverse edities van het tijdschrift Hard gras. Zijn interesse voor voetbal resulteerde in 2014 in de publicatie van het boek Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen.  Akyol is regelmatig te zien bij programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Daarnaast verscheen hij in een aflevering van 24 Uur Met.

Ozcan Akyol schrijft ook het boekenweekessay van 2020.

Kaartverkoop aan de zaal gebeurt op de avond zelf.
Toegang: normaal € 10,00, met OBA pas € 5,00. Prijs is inclusief een gratis drankje.
Na afloop is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren.


OBA Roelof Hartplein | Roelof Hartplein 430 | 1071TT Amsterdam
T: 0205230900 | E: roelofhartplein@oba.nldo 24 okt 19:00 - 20:30 OBA Roelof Hartplein
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Er is geen webverkoop