OBA Buurtfeest Staatsliedenbuurt
jubileum OBA 100

Zaterdag 16 maart 2019, 13:30 - 19:00 uur, OBA Staatsliedenbuurt

Hieberdebieb! Hoera! De OBA bestaat 100 jaar.
Dat vieren we met 100 dagen feest in de hele stad. Ook bij de OBA bij jou in de buurt. Een feestelijke karavaan trekt door alle stadsdelen met muziek, een theatervoorstelling, een tentoonstelling en leuke taalactiviteiten met bijzondere verhalen.
De OBA 100 Karavaan is vanaf 16 maart twee weken lang in Amsterdam-West. Op zaterdag 16 maart vieren we het 100-jarig jubileum van de OBA in OBA Staatsliedenbuurt.

Een greep uit het programma:

13.30 – 14.30 uur Heel OBA bakt
Van koekje tot echte patisserie, in ‘Heel OBA bakt’ zoeken wij de meest getalenteerde thuisbakker van de Staatsliedenbuurt. Denk jij dat je een goede kans maakt op de titel ‘Meester thuisbakker’? Schrijf je dan in voor Heel OBA bakt. Neem jouw zelfgemaakte creatie mee, laat deze door een deskundige jury beoordelen in de OBA en maak kans op een mooi prijzenpakket t.w.v. 100 euro!

14.30 – 16.30 uur Oud-Hollandse spelletjesmiddag (4-99 jaar)

Deze middag staat in het teken van Oud-Hollandse spelletjes. Met verschillende spelletjes zoals: hoepelen, blikwerpen, zaklopen, touwtrekken en sjoelen.

17.00 – 19.00 uur Burenborrel
Om de dag mooi af te sluiten nodigen wij iedereen uit voor de burenborrel, waarbij wij onder begeleiding van de live muziek van Troisette toosten op een geslaagd buurtfeest! Tijdens de burenborrel kunt u genieten van meerdere projectie van beelden door Tanja Henn. Foto’s, gedichten en kunstwerken uit de buurt worden spelenderwijs op een groot scherm vertoond.

Exposities

De buurt in beeld van fotogroep ‘De Knoop’. Fotogroep De Knoop is een groep Amsterdammers die hun liefde voor het fotograferen delen. Voor de fotoreek ‘De buurt in beeld’ nemen zij je mee op reis door Amsterdam-West.

Aja Waalwijk’ s boekblokken. Docent Nederlands en kunstenaar Aja Waalwijk maakt visuele poëzie, ofwel een originele combinatie van woord en beeld. In deze expositie komen vorm en inhoud op hout samen.

Je bent van harte welkom! En neem/breng je buren mee! Wij trakteren dus alle toegang is gratis. Je kunt gewoon binnenlopen, aanmelden vooraf is niet nodig.

Het buurtfeest is onderdeel van de OBA 100 Karavaan
Van zaterdag 16 maart tot en met vrijdag 29 maart zijn er de leukste activiteiten in OBA de Hallen, OBA Staatsliedenbuurt, OBA Spaarndammerbuurt, OBA Mercatorplein en OBA Bos en Lommer. Kom gezellig inburgeren bij de Inburgerbar, plof neer op het megabed tijdens de Grote Voorleesestafette,  ga naar een theatervoorstelling of oefen mee met het seniorenkoor van Ouderen in de Wijk. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud.

In april reist de karavaan naar andere wijken en buurten van Amsterdam. Wil je meer weten over OBA 100 of over een activiteit? Kijk op oba.nl/100jaar voor het volledige feestprogramma.

OBA Staatsliedenbuurt | Van Hallstraat 615 | 1051 HE Amsterdam
T: 0206823986 | E: staatsliedenbuurt@oba.nlza 16 mrt 13:30 - 19:00 OBA Staatsliedenbuurt
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.