Brave New Learning
jubileum OBA 100

Dinsdag 12 februari 2019, 09:00 - 17:30 uur, OBA Oosterdok - 1e etage

Hoe ziet de toekomst van leren eruit? Welke onderwijsvernieuwing vindt plaats in Amsterdam en daarbuiten? De conferentie Brave New Learning op 11 en 12 februari 2019 staat geheel in het teken van leren en ontwikkelen in de 21e eeuw.

In een wereld waar digitale technologie, mensen en sociale relaties onmiskenbaar met elkaar verbonden zijn, is de OBA de vertrouwde plek waar mensen een leven lang blijven leren. Met zowel een breed educatief aanbod als informeel onderwijs kan iedereen in de OBA terecht om zich te ontwikkelen.

Tijdens Brave New Learning gaat dit een stap verder. Leerkrachten, docenten en andere onderwijsprofessionals ontmoeten elkaar om met beleidsmakers en innovatieve bedrijven ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren.

De conferentie omvat interactieve sessies, workshops en demo’s. Thema’s zijn onder meer:

- Out-of-the-classroom-leren. De Finse Aalto-universiteit laat zien hoe niet alleen de klas, maar een hele stad wordt omgetoverd tot een leeromgeving. Samsung en Veilig Verkeer Nederland tonen hoe leerlingen veilig aan het verkeer leren deelnemen met behulp van virtual reality.
- Leren door te maken. Designathon Works en Waag, beide gevestigd in Amsterdam, laten zien hoe digitale technologies en design thinking bijdragen aan onderwijs waarin geleerd wordt door te maken. NewTechKids demonstreert hoe deze methodes al in het basisonderwijs gebruikt kunnen worden.
- De banen van de toekomst. Hoe bereiden we kinderen vandaag voor op de banen van morgen? Managers van grote bedrijven als TomTom en IBM nemen het publiek mee in de arbeidsmarkt van morgen en de daarvoor benodigde vaardigheden. Ook het House of Skills, een samenwerking van de OBA met o.a. de gemeente van Amsterdam, komt aan bod.

Kosten en tickets
De toegang bedraagt € 75,00 voor onderwijsprofessionals. Er geldt een studententarief van € 50,00, alle andere deelnemers betalen € 175,00. Een ticket geeft toegang tot de volledige conferentie, inclusief lunch en deelname aan sessies.
Bekijk het volledige programma en bestel tickets via www.bravenewlearning.nl.

Over de organisatoren
De OBA is met meer dan 3,6 miljoen bezoekers per jaar de grootste culturele organisatie van Amsterdam. In 2019 organiseert de OBA ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan de conferentie Brave New Learning, met samenwerkingspartner ELIG.org.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: (0)205230900 |
di 12 feb 09:00 - 17:30 OBA Oosterdok
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.