Cartooning for Peace - UITVERKOCHT
Cartoonisten in de OBA

Woensdag 17 januari 2018, 19.45-21.45 uur, Centrale OBA - OBA Theater (etage 7)

Bijzonder programma ter gelegenheid van de start van de samenwerking van de OBA met de Alliance Française Amsterdam. Cartooning for Peace is een netwerk van cartoonisten dat in 2006 werd opgericht door Kofi Annan en de Franse cartoonist Plantu (voor o.a Le Monde en L’Express).

Ruim tien jaar na de oprichting heeft dit netwerk 162 tekenaars uit 58 verschillende landen over de hele wereld samengebracht. Door het vermogen om talen en culturen te overstijgen, blijken cartoons een uniek middel dat in staat is om met humor een interculturele dialoog te genereren en het debat rond fundamentele begrippen zoals vrijheid van meningsuiting, vrede en tolerantie te voeden. Medeoprichter Plantu is deze avond hoofdgast. Pierre-Pascal Bruneau (L’Échappée Belle) zal hem interviewen over zijn werk als cartoonist en zijn inzet voor Cartooning for Peace. Daarbij zal uiteraard veel beeldmateriaal worden getoond en aandacht worden besteed aan de door Cartooning for Peace samengestelde reizende expositie Tous Migrants.

Vanuit Nederland zullen de eveneens aan Cartooning for Peace verbonden cartoonisten Joep Bertrams en Tjeerd Royaards deelnemen aan het gesprek. Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend, verzorgt de Franse Boekhandel Le Temps Retrouvé de boekverkoop en is er gelegenheid tot het laten signeren van aangekocht werk.

Er is bij dit programma simultaanvertaling (Frans-Nederlands en vice versa) via koptelefoons beschikbaar.
Wilt u zeker zijn van een koptelefoon mail dan voor 10 januari naar g.buijs@oba.nl ovv koptelefoon.

De avond wordt georganiseerd door OBA in samenwerking met Cartooning for Peace, de Alliance Française Amsterdam, Délégation Générale Alliance Française, Alliance Française la Haye, L’Échappée Belle, L’Institut Français en de Franse Ambassade.
 
Toegangsprijs korting is met OBA-pas of voor leden van Alliance Française.
 
Foto (c) Plantu


wo 17 jan 19:45 - 21:45 Centrale OBA
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.