Trouwen voor Allah - de documentaire

Donderdag 16 november 2017, 19.30 - 21.30 uur, Centrale OBA - OBA Theater

Trouwen voor Allah – persoonlijke verhalen van bekeerlingen
 
Bekeerd tot de islam? Dat is zeker omdat je  getrouwd bent met een moslim! Dit gesprekje is vaste prik voor de groeiende groep mannen en vrouwen die zich in Nederland bekeren tot de islam. Meestal klopt deze aanname niet. Veel bekeerlingen zijn single, en er zijn meer redenen om interesse te krijgen in de islam. Hoe zit het dan wel?  Een partner vinden is anders na een bekering, hoe pak je dat aan? Wat als je al een partner hebt, en je dan pas bekeert? Hoe gaat het daarna verder? Wat is ‘halal’ dating’? En wat komt er eigenlijk kijken bij een (islamitisch) huwelijk?  
 
Deze vragen staan centraal in de video-tentoonstelling en gelijknamige documentaire “Trouwen voor Allah”. Hierin laten antropologen Vanessa Vroon-Najem en Wendy van Wilgenburg bekeerlingen zelf aan het woord over hun ervaringen. Sommigen zijn getrouwd, anderen zijn  zoekende  of denken nog na over wat ze hopen te vinden. Kom kijken en luisteren naar hoe het is om ’verliefd-verloofd-getrouwd’ opnieuw uit te vinden nadat je ervoor gekozen hebt om voortaan als moslim door het leven te gaan.

Vanessa Vroon-Najem (UvA) doet sinds 2006 onderzoek naar bekering tot de islam in Nederland. In 2014 schreef ze het boek “Bekeerd” en was ze gastconservator bij de gelijknamige tentoonstelling in het Amsterdam Museum. Wendy van Wilgenburg is documentairemaker en maakt korte films voor musea.  Samen werken ze aan de tentoonstelling en documentaire “Trouwen voor Allah”. 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Amsterdam Fonds voor de Kunst, European Research Council , Imagine IC en de OBA.
Vind hier meer informatie over Vanessa Vroon-Najem
Bekijk de website van Wendy van Wilgenburg hier
Volg trouwen voor Allah ook op Facebook

Toegang is gratis. Een kaartje kun je reserveren via het ticket systeem. 
 


do 16 nov 19:30 - 21:30 Centrale OBA
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.