‘A Mindful Choice’ – Documentaire die je leven kan veranderen
Vredesweek: documentaire Ned. ondertiteld

Zondag 17 september, 14.00-16.00 uur, Centrale OBA, OBA Theater

A Mindful Choice’ portretteert mensen die tegen alle verwachtingen in de bewuste keuze voor innerlijke rust maken. In een tijd waarin velen gebukt gaan onder stress, angst en machteloosheid kiezen zij voor een andere ervaring door meditatie.

De documentaire is een krachtige en ontroerende katalysator voor verandering. Twee moderne monniken uit Nieuw-Zeeland reisden de wereld rond om een diverse groep mensen te filmen die de keuze maken voor innerlijke rust. Ze werden gevolgd door een professioneel team van film- en documentairemakers, waaronder een BAFTA-winnende filmmonteur en een cameraman met twee Emmy Awards.

De geïnterviewden in de documentaire beoefenen Ascension van The Bright Path Ishayas; een specifieke meditatievorm. De Ishayas zijn moderne en niet-religieuze monniken met een eeuwenlange traditie in het vergroten van het bewustzijn op aarde. In Nederland wonen momenteel tien Ishaya-monniken. Zij staan midden in de maatschappij met partners, families en banen en hebben tegelijkertijd allemaal een passie voor vrede.

Na afloop van de documentaire kun je nog even blijven voor een oefening van de Nederlandse Ishaya’s. Daarna is er bij de bar gelegenheid om met de Ishaya’s na te praten.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=II15I6bYkLQ&feature=youtu.be

Een mooie combinatie met de documentaire is deelname aan de workshop ‘Creëer vrede in jezelf’ op zaterdag 16  15.30-17.00 uur of donderdag 21 september, 19.30-21.00 uur in de Centrale OBA. In deze workshop laat Prema Devi, een moderne monnik, je zien hoe je meer vrede in jezelf kunt creëren. Ze is langer dan een jaar in retraite geweest bij haar leraar en deelt haar ervaring en inzichten in rust in je hoofd.

Wil je deze film combineren met de workshop creëer vrede in jezelf op 16 of 21 september? Koop dan nu een passe-partout:

Voor de film in combinatie met de workshop van 16 september zonder OBA-korting klik hier.
Voor de film in combinatie met de workshop van 16 september met OBA-korting klik hier.
Voor de film in combinatie met de workshop van 21 september zonder OBA-korting klik hier.
Voor de film in combinatie met de workshop van 21 september met OBA-korting klik hier.

 

 zo 17 sep 14:00 - 16:00 Centrale OBA
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier

Tot een uur voor aanvang van de voorstelling zijn kaarten online te koop. Daarna uitsluitend aan de kassa.